Qui som

Una mica d'historia, l'humor com a eina

Fa molt temps….

Sense tenir consciència d’on anava vaig tenir la gran sort de ser testimoni d’una actuació de pallassos d’hospital en una UCI pediàtrica que va transformar la meva vida.

Ser testimoni del canvi que sofria un espai tan hostil i feixuc com una UCI, en un espai alegre, dinàmic i ple de vida que permetia l’entrada d’un alè positiu, ha estat una experiència meravellosa.

Els infants malalts, els pares i el personal sanitari amb qui treballem s’uneixen a aquesta proposta carregada de positivisme que canvia la seva experiència d’ingrés, i converteixen els hospitals en espais més amables.
Un espai on poder créixer com a persona davant de l’adversitat gràcies a l’humor

Angie Rosales, Fundadora de Pallapupas

 

Missió

El somriure és la clau que obre el cor

Pallapupas treballa perquè hi hagi espai per al riure durant el procés de la malaltia, i així convertir els hospitals en espais més amables i plens de vida mitjançant actuacions artístiques, amb un mètode artístic propi, orientades a infants i gent gran, en estreta col·laboració amb el personal sanitari. Cada intervenció es realitza de manera personalitzada, tenint en compte l’estat físic i psíquic del pacient així com la seva situació familiar; aquesta informació la proporciona el personal sanitari en el pas previ a la intervenció artística de Pallapupas, és el que es coneix com a transmissió.

Millorem l’estat emocional dels pacients i els seus familiars, a través de l’humor, per créixer en l’adversitat.

Què és ser pallasso d’hospital professional?

El Pallapupas que intervé en un hospital és un professional de les arts escèniques, especialitzat en la tècnica del pallasso, i que té experiència en aquest camp. Rep, amb Pallapupas, una formació específica sobre l´àmbit hospitalari, perquè comprengui i entengui aquest medi, i adapti la seva intervenció a les necessitats que se li presenten.

  • Rebem formació específica.
  • Treballem amb una metodologia pròpia adaptada a cada pacient.
  • Col·laborem colze a colze amb el personal mèdic i d’infermeria.
  • Avaluem l’impacte de la nostra tasca en els beneficiaris directes i indirectes.
  • Entrem a quiròfan per fer possible la inducció a l’anestèsia sense emprar la força.

Convertim els hospitals en espais més humans

La nostra història

2000

Hospitalització Pediàtrica

 

2004

Quiròfan

 

2008

Centres de Gent Gran

 

2015

 Adults (ICO)

 

Què pots fer tu

Fes-te Palladrí